Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 15:21

Τάσεις ανάκαμψης ενδέχεται να εμφανίσουν σήμερα οι αμερικανικές μετοχές ύστερα από την υποχώρηση των τιμών πετρελαίου κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Στις 14:38, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου είχε διαμορφωθεί στα 69,50 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση κατά 31 σεντς ή 0,44% έναντι του χθεσινού κλεισίματος.

Η πτώση των τιμών αποδίδεται στην απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να διαθέσει πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας.

Στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2005. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,4%.

Στις 17:00, μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, θα ανακοινωθεί ο δείκτης μεταποίησης PMI Σικάγου, ο οποίος εκτιμάται ότι υποχώρησε τον Αύγουστο στις 61 μονάδες έναντι 63,5 μονάδων τον Ιούλιο.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά νέα, η Novellus Systems προέβλεψε ότι οι τριμηνιαίες παραγγελίες για εξοπλισμό κατασκευής μικροεπεξεργαστών θα διαμορφωθούν στο κατώτερο επίπεδο του εύρους των προηγούμενων εκτιμήσεών της.

Στις 14:58 οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 17 και 4 μονάδες αντίστοιχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα