Σχέδιο για τη διάσωση του κλάδου αλλαντοποιίας της Θράκη

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 16:34

Σε οριστική πρόταση προς τις βασικές πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας Θράκη Α.Ε. και τους παλαιούς μετόχους της με στόχο τη βιωσιμότητα του κλάδου αλλαντοποιίας της Θράκη Α.Ε. προέβη η ΕΛΓΕΚΑ. Συνοπτικά η πρόταση προβλέπει:

- Την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρείας Θράκη Α.Ε. προς τις τράπεζες, έτσι ώστε να καταστούν κύριοι Μέτοχοι, αποκτώντας περίπου το 67% του κεφαλαίου της.

- Την αύξηση κεφαλαίου της Θράκη Α.Ε. και την μειοψηφική συμμετοχή, περίπου 14% της ΕΛΓΕΚΑ στα κεφάλαιά της, με την καταβολή 1,7 εκ. ευρώ.

- Την ανανέωση της σύμβασης διανομής και εμπορίας μεταξύ ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. και Θράκη Α.Ε., βάσει της οποίας η ΕΛΓΕΚΑ παρέχει όλο το φάσμα των εμπορικών υπηρεσιών (Πωλήσεις-Marketing-Αποθήκευση-Διανομή κ.λ.π.).

- Την κατοχύρωση εκατό και πλέον θέσεων εργασίας στην ακριτική περιοχή του Έβρου. Σημειώνουμε, ότι για όλο το διάστημα από το Μάρτιο του 2005 έως σήμερα, η ΕΛΓΕΚΑ για να κρατήσει σε λειτουργία την εταιρεία ΘΡΑΚΗ Α.Ε., την ενίσχυσε με κεφάλαια περίπου 2,5 εκ. ευρώ αναλαμβάνοντας να την προμηθεύει με πρώτες ύλες από τη Δανία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΓΕΚ



Σχολιασμένα