ΑΤΕbank: Αυξημένα κατά 80,4% τα κέρδη στο α΄ εξάμηνο

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 17:49
UPD:18:05

Σε 59,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ATEbank στο πρώτο εξάμηνο του 2005 σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 80,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Στο εν λόγω χρονικό διάστημα, τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 36,2% ανερχόμενα σε 322,7 εκατ. ευρώ, χάρη σε έκτακτα έσοδα ύψους 41 εκατ. ευρώ λόγω της αναδιάρθρωσης των δανείων.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 2,88% στο πρώτο εξάμηνο φέτος με τις καταθέσεις να ενισχύονται 4,8% στα 16,6 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω οικονομικών επιδόσεων του Ομίλου εντάσσονται και τα οικονομικά αποτελέσματα της ATEbank, τα οποία συμμετέχουν κατά 50% στα αποτελέσματα του Ομίλου. Συγκεκριμένα τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώνονται στο επίπεδο των 24,99 εκατ. € έναντι 1,82 εκατ. € της αντίστοιχης περιόδου του 2004. Στη διαμόρφωση του αποτελέσματος συμβάλλει η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 33,71%, ως απόρροια κυρίως των ρυθμίσεων χρεών στα πλαίσιο του νόμου 3259/2004 περί πανωτοκίων και η συγκράτηση του ρυθμού μεταβολής των λειτουργικών εξόδων της τράπεζας, τα οποία παρουσιάζουν μέση ετήσια αύξηση 3,57%.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας, η θετική εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της Τράπεζας και του Ομίλου αποτελεί το αποτέλεσμα εντατικής προσπάθειας από όλο το μηχανισμό σε λειτουργικό και οργανωτικό επίπεδο, στο πλαίσιο των στόχων της διοίκησης για εξυγίανση και δυναμική ανάπτυξη, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι συνολικές επιδόσεις Ομίλου των εταιρειών εναρμονίζονται με τους επιχειρησιακούς στόχους του προϋπολογισμού της τράπεζας και υπάρχει βάσιμη πεποίθηση ότι αυτές θα συνεχισθούν και κατά το δεύτερο εξάμηνο της χρήσεως 2005, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα