Ν. Κορέα: Βελτίωση των εξαγωγών στα χαμηλότερα πέντε ετών ο πληθωρισμός

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 08:52

ΑΥΞΗΣΗ σημείωσαν τον Αύγουστο οι εξαγωγές της Ν. Κορέας και με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε εννέα μήνες, καθώς βελτιώθηκε η διάθεση των κατασκευαστών, σημάδι, ότι η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνεται. Ο πληθωρισμός υποχώρησε, βοηθώντας την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, να διατηρήσει χαμηλά, τα βασικά επιτόκια δανεισμού, προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη.

Οι εξαγωγές, οι οποίες αποτελούν περίπου τα 2/5 της οικονομίας της Ν. Κορέας, αυξήθηκαν 18,8%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 23,5 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Οι κατασκευαστές, εμφανίστηκαν λιγότερο απαισιόδοξοι μέσα σε τέσσερις μήνες και ο πληθωρισμός υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών, σύμφωνα με τις εκθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας και της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor Co. και της Samsung Electronics Co. επεκτείνονται, καθώς οι καταναλωτές μπορούν να δαπανήσουν με μεγαλύτερη ελευθερία τα χρήματά τους στην Κίνα και τις ΗΠΑ, όπως ακριβώς και στο εσωτερικό της χώρας. Οι μετοχές, τα ομόλογα και το εθνικό νόμισμα της Ν. Κορέας, το γουόν, κινήθηκαν όλα ανοδικά, καθώς οι εκθέσεις κατέδειξαν, ότι η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη, δεν τροφοδοτεί τον πληθωρισμό, στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της χώρας, Bahk Byong Won, είπε στις 24 Αυγούστου, ότι η οικονομική ανάπτυξη προβλέπεται να επιταχυνθεί με ρυθμό 5% στα τέλη του έτους, από 3%, που ήταν το πρώτο εξάμηνο. Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το δεύτερο τρίμηνο και η Ιαπωνία ανακοίνωσε ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα