Eυρωπαϊκή χρηματοδότηση σε δύο μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 14:36
UPD:14:37
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση θα λάβουν δύο ελληνικές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν στη β’ φάση του προγράμματος «Ορίζων 2020».

Η πρώτη εταιρεία είναι η Terracom Informatics LtD, από τα Ιωάννινα, η οποία συνιστά μία πλατφόρμα που βασίζεται στο υπολογιστικό νέφος και παρέχει υψηλή ασφάλεια, εποπτεία και διαχείριση σε εταιρείες ασφαλείας. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες επικοινωνίας με το «πάτημα ενός πλήκτρου» (Push-to-Talk) και διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Things).

Η δεύτερη εταιρεία, Think Silicon A.E., θα χρηματοδοτηθεί για τις ετερογενείς μονάδες επεξεργασίας γραφικών εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ισχύος που χρησιμοποιούνται σε φορετές συσκευές και συσκευές για το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνολικά, έλαβε 1.090 προτάσεις έργων. Οι βρετανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σημείωσαν τη μεγαλύτερη επιτυχία με επτά δικαιούχους, που θα λάβουν συνολικά 10 εκατ. ευρώ, και ακολουθούν εκ του σύνεγγυς έξι ιταλικές που θα μοιραστούν 4,3 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε δραστηριότητες καινοτομίας όπως επίδειξη, διεξαγωγή δοκιμών, κλιμάκωση και μικρογράφηση, καθώς και στην ανάπτυξη ενός ώριμου επιχειρηματικού σχεδίου για το προϊόν τους. Οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν επίσης, και από 12 ημέρες παροχής συμβουλών. Τα περισσότερα σχέδια που προτείνονται από μία μόνο ΜΜΕ, αλλά ορισμένες εταιρείες συνεργάζονται και υποβάλλουν κοινά έργα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα