Industrial Bank of China: 531 εκατ. δολ. από το πρώτο αμοιβαίο

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 10:26

ΠΟΣΟΝ 4,3 δισ. γιουάν (531 εκατ. δολ. ΗΠΑ), κατά την πρώτη πώληση αμοιβαίων κεφαλαίων με το venture της Credit Suisse First Boston, άντλησε η μεγαλύτερη δανείστρια της Κίνας, Industrial & Commercial Bank of China.

Το κεφάλαιο, που προσφέρθηκε από την ICBC Credit Suisse Asset Management Co., προσήλκυσε 144.717 αιτήσει από τη στιγμή που διατέθηκε στο ευρύ κοινό στις 26 Ιουλίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κινεζικής τράπεζας. Το «Co Value», το οποίο έκλεισε στις 26 Αυγούστου, θα επενδύσει σε εταιρείες που βρίσκονται στα ηπειρωτικά της χώρας.

Η Bank of Communications Ltd., η China Construction Bank και η Industrial Bank, ήταν οι πρώτες τράπεζες που επέλεξε η κυβέρνηση της Κίνας για τη δημιουργία τμημάτων κεφαλαίων. Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αυτό, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών και θα δώσει στις τράπεζες μία νέα ακόμη οδό εισοδήματος καθώς οι τράπεζες προετοιμάζονται να ανταγωνιστούν τους διεθνείς ξένους ομίλους, όπως την Citigroup Inc. και την HSBC Holdings Plc. Οι ξένες δανείστριες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση στην εσωτερική αγορά, μέχρι τα τέλη του 2006.

Το κεφάλαιο, θα επενδύσει το 95% σε μετοχές και το λοιπό ποσοστό σε ομόλογα και μετρητά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα