Carrefour: Μείωση των τιμών, 6,8% χαμηλότερα κέρδη το εξάμηνο

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 11:00
UPD:11:06

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό 6,8%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης στον κόσμο, Carrefour SA, μετά τη μείωση των τιμών, με στόχο την αναθέρμανση της ζήτησης, σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 687 εκατ. ευρώ (849 εκατ. δολ.) από 737 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι. Οικονομικοί αναλυτές, εκτιμούσαν, ότι τα κέρδη της εταιρείας που διαχειρίζεται τα σούπερ μάρκετ Champion, θα ανήρχοντο σε 675 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Carrefour, έχουν σημειώσει άνοδο 7,5% φέτος, καθώς αναμένεται ότι τα νέα διοικητικά της στελέχη που διορίστηκαν τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος, Luc Vandevelde και ο εκτελεστικός διευθυντής, Jose-Luis Duran, θα αναζωογονήσουν την ανάπτυξη. Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν 98 σεντς, ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στα 38,65 ευρώ η μία, στις 9:02' π.μ., στο Παρίσι, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 27,2 δισ. ευρώ.

Οι Γάλλοι καταναλωτές, περιόρισαν τις δαπάνες τους το δεύτερο τρίμηνο, περισσότερο παρά ποτέ μέσα σε οκτώ και πλέον χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, Insee, στις 19 Αυγούστου. Περισσότερο από 300 εκατ. ευρώ, μείωσε τις τιμές του το Carrefour, σύμφωνα με το πλάνο του 2005, ωστόσο, αυτές έγιναν μάλλον το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Ixis Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα