Ε.Ε.: Aύξηση της βιομηχανικής παραγωγής για δεύτερο μήνα τον Αύγουστο

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 11:49

ΑΥΞΗΣΗ, για δεύτερο μήνα, τον Αύγουστο, σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη, καθώς το ευρώ ανέκαμψε έναντι του δολαρίου, αυξάνοντας τις προοπτικές των εξαγωγέων να καταστείλουν την επίδραση της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης που βασίζεται σε έρευνα περίπου 3.000 στελεχών στις 12 χώρες μέλη της Ε.Ε. και την οποία πραγματοποίησε η NTC Research Ltd. για λογαριασμό του Reuters, διαμορφώθηκε στο 50,4 έναντι 50,8 που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως τη δημοσιότητας. Ο δείκτης πάνω από το 50, καταδεικνύει ανάπτυξη. Συνολικά 31 οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στο 51.

Η υποχώρηση 9% του ευρώ έναντι του δολαρίου φέτος, βοήθησε στην αύξηση των κερδών των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της Continental AG, η τέταρτη σε μέγεθος κατασκευάστρια ελαστικών αυτοκινήτων στον κόσμο, περιόρισε τις ανησυχίες για την αύξηση του κόστους του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ. Η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, αυξήθηκε τον μήνα που πέρασε και η ανεργία στη Γαλλία μειώθηκε τον Ιούλιο, γεγονότα καταδεικνύουν την ανάκαμψη από τη ύφεση του δευτέρου τριμήνου στην Ευρωζώνη.

Στις 18 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε, ότι η οικονομική ανάπτυξη θα ανακάμψει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μετά την απογοητευτική υποχώρηση το δεύτερο τρίμηνο. Η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών τον Αύγουστο και η ανεργία υποχώρησε για πέμπτο μήνα. Στη Γαλλία, η ανεργία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα μέσα σε τέσσερα χρόνια τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα