Deutsche Post: Προσέγγιση εξαγοράς της βρετανικής Exel

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 12:41

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων για μια πιθανή εξαγορά της Exel Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας διανομής αγαθών της Βρετανίας, βρίσκεται η Deutsche Post AG, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών της Ευρώπης. Οι μετοχές της Exel, σημείωσαν σημαντική άνοδο, σε ποσοστό της τάξης του 17%.

Η χρηματιστηριακή αξία της Exel, ήταν μέχρι και χθες 2,9 δισ. λίρες Αγγλίας (5,24 δισ. δολ.).

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβασή τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Deutsche Post, που εξεδόθη σήμερα.

Ο επικεφαλής της, Klaus Zumwinkel, έχει δαπανήσει περισσότερα από 5 δισ. δολ. σε εξαγορές από το 1995, καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για τη στιγμή που δεν θα έχει πια το μονοπώλιο στην παράδοση επιστολών στη χώρα της, τη Γερμανία, το 2007. H Exel, στης οποίας τους πελάτες, περιλαμβάνεται η Hewlett-Packard Co. και η Bayer AG, έχει αναπτυχθεί, καθώς οι κατασκευαστές αυξάνουν την παραγωγή τους στην Ασία και την Ανατολική Ευρώπη.

Οι μετοχές της Exel, αναρριχήθηκαν κατά 175 πένες, φθάνοντας στις 1.180 πένες η μία, μετά την ανακοίνωση. Οι μετοχές της Deutsche Post, υποχώρησαν 67 σεντς, ποσοστό 3,3%, φθάνοντας τσα 19,77 ευρώ η μία στην Φραγκφούρτη.

Ο εκπρόσωπος της Exel, Brian Hudspith, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ από την πλευρά της Deutsche Post, δεν δόθηκε απάντηση μετά τις τηλεφωνικές κλήσεις. Η Deutsche Post, με έδρα τη Βόννη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την προσέγγιση των δύο εταιρειών, με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα