Ικανοποίηση ΕΒΕΑ ΕΣΕΕ για ενίσχυση των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 15:10

Την ικανοποίησή τους για την ένταξη, για πρώτη φορά, των πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων σε πρόγραμμα στήριξης που χρηματοδοτείται από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια, εξέφρασαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Το ΕΒΕΑ, όπως τόνισε ο πρόεδρός του Δρακούλης Φουντουκάκος, ζητεί, παράλληλα με την οικονομική ενίσχυση των μικρομεσαίων, να υπάρξει ενίσχυση των κινήτρων για συγχώνευση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ενθάρρυνση των συνεργασιών, τόσο μεταξύ μονάδων αντίστοιχου μεγέθους, όσο και αναμεσα σε μικρομεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Η ΕΣΕΕ με επιστολή της εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα και στον αρμόδιο για θέματα εμπορίου υφυπουργό, Γιάννη Παπαθανασίου, και τους συνεργάτες τους για τις επιλογές τους να ενισχύσουν το εμπόριο και τις υπηρεσίες που σηματοδοτούν την νέα στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Συγχρόνως, η ΕΣΕΕ συγχαίρει τη διοίκηση και τα στελέχη του ΕΟΜΜΕΧ για την ταχύτατη, αξιοποίηση και με διαφανείς διαδικασίες ολοκλήρωση του προγράμματος σε χρόνους πρωτόγνωρους για το ελληνικό σύστημα.

Η ΕΣΕΕ, μετά την επιτυχή έκβαση του προγράμματος, ζήτησε την εκπόνηση και νέου προγράμματος ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα κα σε άλλες επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας να εκσυγχρονιστούν, κάτι που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο μελέτης από το ΥΠΑΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα