ΚτΠ: Χρηματοδότηση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών με 97 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 16:51

Τη χρηματοδότηση 113 νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 97 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών υπέγραψε ο ειδικός γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών καθηγητής Βασίλης Ασημακόπουλος.

Τα νέα έργα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας και προσφέρουν περισσότερες από 40 χρήσιμες υπηρεσίες για τους πολίτες, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

* Ηλεκτρονικές υπηρεσίες συναλλαγών και ενημέρωσης συνταξιούχων από συνταξιοδοτικά ταμεία με δυνατότητες χορήγησης πιστοποιητικών συντάξεων.

* Ηλεκτρονική ενημέρωση του κοινού και διαχείριση εγγυήσεων, πληρωμών κλπ. σε ό,τι αφορά τελωνειακές υπηρεσίες.

* Έκδοση πιστοποιητικών δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης μέσω Ιντερνετ, ΔΟΥ, ΚΕΠ.

* Υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών σε επίπεδο δήμων και νομαρχιών με ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών, πληρωμή δημοτικών φόρων, ηλεκτρονική έκδοση ή ανανέωση βιομηχανιών αδειών κ.α.

* Ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληροφόρησης που απευθύνονται ειδικά σε νέους για θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τη θητεία, απασχόληση, την επιχειρηματικότητα, τις σύγχρονες τουριστικές δραστηριότητες, δημιουργία υπηρεσίας κάρτας νέων κ.α.

* Υπηρεσίες σχετικά με την αναζήτηση εργασίας και την ηλεκτρονική κατάθεση αιτημάτων για τη χορήγηση επιδομάτων σχετικά με την απασχόληση μέσω ΟΑΕΔ.

* Ενίσχυση των δυνατοτήτων και της αποτελεσματικότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

* Δημιουργία σημείων "μιας-στάσης" για την εξυπηρέτηση των επενδυτών σε περιφέρειες, ομογενών και αλλοδαπών.

* Ενίσχυση των ηλεκτρονικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Αναφερόμενος στα νέα έργα ο Ειδικός Γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας κ.Ασημακόπουλος τόνισε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία η αλλαγή στόχευσης που συντελείται εδώ και 18 μήνες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας. Εστιάζουμε πλέον σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες που βρίσκονται πιο κοντά στις καθημερινές ανάγκες του πολίτη. Η Κοινωνία της Πληροφορίας γίνεται μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερο, σύμμαχος του κάθε πολίτη, δίνοντας πρακτικές λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα.»

Τα έργα ανάπτυξης υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013 και αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα