Greenpeace: «Όπλο» για την έξοδο από την κρίση η ηλιακή ενέργεια

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 15:03
UPD:15:10
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Την εκτίμηση ότι η ηλιακή ενέργεια δύναται να συνδράμει στις προσπάθειες εξόδου της Ελλάδας από την κρίση εξέφρασε η Greenpeace, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Ρόδο.

«Την ώρα που η πολιτική ηγεσία έχει ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία υπέρ των ορυκτών καυσίμων, αποδεικνύουμε το αυτονόητο: η ηλιακή οικονομία και η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα δίνουν κάτι παραπάνω από μία αποφασιστική λύση για έξοδο από την κρίση» τόνισε η Άννα – Μαρία Ρέννερ, στέλεχος της Greenpeace στην Ελλάδα.

Παραπέμποντας στις πρώτες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων στη Ρόδο, η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης του ήλιου, για την παροχή δωρεάν ηλιακής ενέργειας σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«300.000 οικογένειες στην Ελλάδα μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα από τον ήλιο και δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτή η ιδέα να γίνει πραγματικότητα» δήλωσε ενδεικτικά.

Η κ. Ρέννερ κάλεσε τέλος, την κυβέρνηση να ξεκινήσει θέτοντας φιλόδοξο και ρεαλιστικό στόχο εξοικονόμησης ενέργειας σε 1 εκατ. κτίρια ως το 2025, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται δωρεάν ηλιακή ενέργεια σε 300.000 οικογένειες που το έχουν ανάγκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα