Air France: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για το έτος

Μετά την αύξηση των κερδών της το πρώτο τρίμηνο
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005 09:37

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους, μετά την αύξηση των καθαρών κερδών το πρώτο τρίμηνο, σε ποσοστό της τάξης του 26%, καθώς τα αυξήθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων και η επιβατική κίνηση, προχώρησε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, Air France-KLM Group.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 110 εκατ. ευρώ (137 εκατ. δολ.) τα τρίμηνο μέχρι και τον Ιούνιο, από 87 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι. Τα κέρδη της, υστέρησαν των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, που εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 121 εκατ. ευρώ.

Η Αir France-KLM και οι ανταγωνίστριές της Deutsche Lufthansa AG και British Airways Plc, αξιοποίησαν την υψηλότερη ζήτηση και αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά το τρίμηνο. Η εταιρεία επίσης, δημιούργησε έσοδα από την εξαγορά τον Μάϊο του 2004 της KLM Royal Dutch Airlines.

Στις 19 Μαΐου, αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη κατά τη χρήση ή τα προ φόρων, τόκων και τα έκτακτα από τις πωλήσεις αεροσκαφών θα σημειώσουν ελαφρά διαφοροποίηση και τα καθαρά θα αυξηθούν, μετά την πώληση μεριδίου αξίας 800 εκατ. ευρώ της Amadeus Global Travel Distribution SA. Χωρίς τα έκτακτα έσοδα τα καθαρά της κέρδη θα παρέμεναν κατά πάσα πιθανότητα αμετάβλητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα