Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005 10:53
UPD:11:40

Fortius Finance: «Η βραχυπρόθεσμη τάση της ελληνικής αγοράς, μετά την χθεσινή άνοδο και διάσπαση της αντίστασης των 3.265 μονάδων, έγινε πλέον ανοδική. Σε περίπτωση μάλιστα όπου το κλίμα των διεθνών αγορών παραμείνει θετικό και στη σημερινή συνεδρίαση είναι πολύ πιθανό να δούμε την αγορά κοντά στις 3.300 μονάδες. Χρειάζεται όμως πάντα ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά των επενδυτών διότι η νευρικότητα των αγορών από την υψηλή τιμή του πετρελαίου και τις συνεχιζόμενες ανακοινώσεις των εταιρειών αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο της αγοράς».

Emporiki Investment Bank: «Ξεκίνημα με αρνητικό πρόσημο αναμένουμε για τη σημερινή συνεδρίαση έπειτα από τις χθεσινή ήπια υποχώρηση στις ΗΠΑ. Η συμπεριφορά της Ευρώπης καθώς και των τραπεζικών μετοχών αναμένεται να καθορίσουν το κλίμα στη συνέχεια».

Marfin Analysis: «Η αγορά έκλεισε ανοδικά, κυρίως λόγω της Εθνικής Τράπεζας (+2,26%), των Ελληνικών Πετρελαίων (+3,66%) και της Intracom (+9,06%). Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 1,53% με τον τζίρο να φθάνει τα €196εκ. (-5%)… Το κλίμα στην αγορά έχει βελτιωθεί σημαντικά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Αν και η συσσώρευση τιμών κοντά στα τρέχοντα επίπεδα φαίνεται το πιο πιθανό σενάριο, δεν αποκλείονται ρευστοποιήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές που έχουν υπεραποδώσει».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα