ΣΒBΕ: Προτάσεις για επέκταση των ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005 12:47
UPD:15:09

Τις θέσεις τους για την οικονομία αλλά και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος μετέφεραν στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τα μέλη του προεδρείου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣBΒΕ) στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Μυλωνάς δήλωσε ότι o ΣBΒΕ κατέθεσε στον πρωθυπουργό τέσσερις προτάσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη «διείσδυση» των ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια και τις Παρευξείνιες χώρες.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣBΒΕ, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι η πρώτη είναι η δημιουργία μίας ζώνης καινοτομίας για επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία και ότι δεσμεύτηκε να το προωθήσει περαιτέρω.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στη δημιουργία ζωνών ελευθέρου εμπορίου στα σύνορα, έτσι ώστε να συγκρατηθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις και να μην μετακινούνται στις βαλκανικές χώρες.

Ο πρωθυπουργός επιφυλάχθηκε στο θέμα αυτό, λόγω των κοινοτικών παραμέτρων και των νομικών περιορισμών που ενδεχομένως υπάρχουν.

Τρίτη πρόταση των Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος είναι να μειωθούν οι περιφέρειες, έτσι ώστε να οργανωθεί καλύτερα η απορρόφηση των κονδυλίων των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης.

Τέταρτη πρόταση είναι να δημιουργηθεί Κέντρο Σχεδιασμού Επιχειρηματικότητας υπό την εποπτεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Ο κ. Μυλωνάς απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι το φορολογικό και το εργασιακό δεν το συζήτησαν με τον κ. Καραμανλή, ενώ για το ασφαλιστικό είπε ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα το οποίο το χειρίζεται η κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠE



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα