Matsushita: Στον τριπλασιασμό των πωλήσεων TV Plasma στην Ευρώπη

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005 13:22

ΣΤΟΝ τριπλασιασμό των πωλήσεων τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες στην Ευρώπη, σκοπεύει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια οθονών plasma στον κόσμο, Matsushita Electric Industrial Co., προσφέροντας υψηλότερη ευκρίνεια και χαμηλότερες τιμές.

Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει τα προϊόντα με το σήμα Panasonic, εκτιμά ότι οι πωλήσεις της στην περιφέρεια, θα τριπλασιαστούν στα 500.000 κομμάτια τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, σύμφωνα με τον γενικό της διευθυντή, Fumio Ohtsubo, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Οσάκα. Περίπου το 1/ 4 των κομματιών που πουλήθηκαν και θα πουληθούν στην Ευρώπη την τρέχουσα οικονομική χρήση θα είναι υψηλής ευκρίνειας, από 10% που ήταν πέρυσι, συμπλήρωσε.

Η Matsushita, επιδιώκει να αυξήσει την παρουσία της στην Ευρώπη, όπου διαθέτει μικρότερο μερίδιο αγοράς για τις τηλεοράσεις plasma, από το αντίστοιχο που έχει στην Ιαπωνία ή τις ΗΠΑ, προσφέροντας τις τηλεοράσεις plasma σε χαμηλότερες τιμές απ΄ό,τι αυτές προσφέρονται. Η εταιρεία, έχει επενδύσει σε μεγαλύτερα εργοστάσια που μπορούν να φτιάξουν περισσότερες τηλεοράσεις, σε μια προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων, σε μια περίοδο συρρίκνωσης του κλάδου παγκοσμίως.

Οι μετοχές της Matsushita, οι οποίες βρίσκονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, υποχώρησαν σήμερα κατά 0,7%, φθάνοντας στα 1.900 γιέν η μία, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Από τους 20 οικονομικούς αναλυτές που παρακολουθούν την εταιρεία, οι 11 εισηγήθηκαν για τις μετοχές της «buy» και οι εννέα «hold». Κανείς δεν εισηγήθηκε την πώληση των μετοχών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα