Αλογοσκούφης: Και το κράτος χάνει από την άνοδο των τιμών πετρελαίου

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005 15:59

«Είναι μύθος ότι το κράτος εισπράττει περισσότερα από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Διότι ο φόρος του πετρελαίου, στο μεγαλύτερό του μέρος, είναι σταθερός. Ως εκ τούτου, με την αύξηση της τιμής των καυσίμων και τη μείωση της κατανάλωσης, το κράτος χάνει έσοδα».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αν συμφέρει την κυβέρνηση η υψηλή τιμή στη βενζίνη και τα καύσιμα.

«Δεν κερδίζουμε έσοδα από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Όπως συμβαίνει και με τους καταναλωτές και με όλη την υπόλοιπη οικονομία, το κράτος είναι και αυτό ένας από τους μεγάλους χαμένους από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε επίσης τα εξής: «Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης είναι δεδομένη και αποδίδει. Αποδίδει και στο ρυθμό ανάπτυξης και στη μείωση της ανεργίας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε από το διεθνή περίγυρο, με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και με τη στασιμότητα που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα έχει σήμερα έναν ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης. Βεβαίως, πάντα μπορεί να είναι υψηλότερος, αλλά, με τις σημερινές συνθήκες και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι το καλύτερο δυνατό. Η ανεργία πέφτει και, βεβαίως, μειώνονται σημαντικά και τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Ακούμε τους κοινωνικούς εταίρους. Λαμβάνουμε υπόψη όλες τις γνώμες, αλλά η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και η πολιτική της γενικότερα, είναι μια σύνθεση των απόψεων, προκειμένου να πάει μπροστά η χώρα, να πάει μπροστά η οικονομία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα