Swiss Life: 30% υψηλότερα κέρδη το α' εξάμηνο

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 09:22

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 30%, αποτέλεσμα των κερδών από τη φορολογία στη Γαλλία και την Ελβετία, εμφάνισαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελβετίας, Swiss Life Holding.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 447 εκατ. ελβετικά φράγκα (365 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 12,93 φράγκα ανά μετοχή, από αναθεωρημένα κέρδη ύψους 343 εκατ. φράγκων ή 11,90 φράγκων ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο, έξι οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 358 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η εταιρεία, ανακοίνωσε επίσης, ότι ο Thomas Mueller, νυν οικονομικός διευθυντής της ιδιωτικής τραπεζικής στην Banca del Gottardo, θα αναλάβει τη θέση του οικονομικού διευθυντή του ομίλου, αντικαθιστώντας τον Bruno Pfister, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων.

Τα κέρδη από τους φόρους, περιλαμβάνουν 100 εκατ. φράγκα από τις αλλαγές της φορολογίας στη Γαλλία και της αναδιάρθρωσης του τμήματος real estate της Swiss Life, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

Οι μετοχές της, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 10%, έναντι ανόδου 7,3% του δείκτη των 27 εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg European Insurance Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα