Συνάντηση Σιούφα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Shell

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 10:14

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με το διευθύνοντα σύμβουλο της κεντρικής εταιρείας πετρελαιοειδών Shell, Ρομπ Ράουτς, είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας. Τον κ. Ράουτς συνόδευαν ο κ. Αλέξης Λάσκαρης, πρόεδρος των εταιρειών Shell Ελλάδος, και ο κ. Γκουστάβο Γκιμάρες, από τις Διεθνείς Σχέσεις της Shell.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν η παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση και οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου, καθώς και το νέο επενδυτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα.

Ο κ. Ράουτς ανέλυσε τις επενδύσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία στη χώρα μας και εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι η Shell παρακολουθεί με ενδιαφέρον την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχουν γίνει σημαντικά θετικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν, εκτός των άλλων, και η παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση, η οποία επηρεάζει τα μέγιστα την ελληνική οικονομία, δεδομένης της μεγάλης εξάρτησης από το πετρέλαιο. Σημειώνεται ότι, λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου και των εξ αυτού παραγώγων, οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό είναι σημαντικές.

Πάντως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Ράουτς παρέθεσε πρόσφατα δείπνο σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, συζητώντας τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στο χώρο του πετρελαίου.

Στο δείπνο, στο οποίο παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Οικονομικών, Π. Δούκας, ο κ. Ράουτς ζήτησε να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση θα επέτρεπε στην εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στην εξόρυξη και αξιοποίηση πετρελαϊκών αποθεμάτων στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και στις περιοχές του Αιγαίου.

Ο κ. Δούκας μετέφερε το αίτημα στον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος το μελετά σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και άλλους παράγοντες, δεδομένης της ευρύτητας του θέματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα