Cemex: Μετέτρεψε τις ζημίες σε κέρδη

Στοιχηματίζοντας στα βασικά επιτόκια δανεισμού
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 10:20

ΖΗΜΙΕΣ 467 εκατ. δολ. μετέτρεψε σε κέρδη ο οικονομικός διευθυντής της Cemex SA, Rodrigo Trevino, στοιχηματίζοντας ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα αυξηθούν. Τώρα, κάνει λεφτά με το ίδιο στοίχημα.

Ο Trevino, αύξησε τα κέρδη σε 370 εκατ. δολ. μέσα στα τρία τελευταία τρίμηνο, χρησιμοποιώντας τις αλλαγές των επιτοκίων, που βοήθησαν στο χαμηλότερο κόστος δανεισμού την τρίτη σε μέγεθος παραγωγό τσιμέντου στον κόσμο.

Τα κέρδη, περιόρισαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την εξαγορά ύψους 5,8 δισ. δολ. της βρετανικής RMC Group Plc, η οποία θα ωθούσε το χρέος σε επίπεδα που δεν θα ήταν εύκολη η διαχείρισή του και συνέβαλε στην άνοδο των μετοχών της Cemex σε ποσοστό 36% φέτος. Η Moody's αναθεώρησε στις 15 Αυγούστου την πιστοληπτική ικανότητα της Cemex κατά μία θέση στο Baa3.

Η Cemex, με καθαρό χρέος 9,6 δισ. δολ. μείωσε τον μέσον όρο του κόστους δανεισμού σε τα επίπεδα ρεκόρ 5,3% τον Ιούνιο, από 9,8% το 2000 με την αναχρηματοδότηση των τραπεζικών δανείων, που χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτηση της RMC και κλειδώνει τα βασικά επιτόκια με το αμερικανικό δολάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα