Volkswagen: Ενταση των προσπαθειών για μείωση του προσωπικού

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 11:56

ΣΤΗΝ αύξηση των προσπαθειών της, να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της με πρόωρη συνταξιοδότηση και την εξαγορά πακέτων, με στόχο να αντιστρέψει τη μείωση των κερδών, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, Volkswagen AG.

Η εταιρεία έχει πλεόνασμα εργατικού δυναμικού πολλών χιλιάδων υπαλλήλων στα εργοστάσιά της στη Γερμανία και κυρίως στο Wolfsburg, όπως αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο τη Φραγκφούρτης. Η αυτοκινητοβιομηχανία, επανέλαβε, ότι περιμένει αύξηση των λειτουργικών κερδών και των κερδών προ φόρων το 2005.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Bernd Pischetsrieder, σχεδιάζει να μειώσει το κόστος της εταιρείας διεθνώς κατά 3,1 δισ. ευρώ (3,9 δισ. δολ. ΗΠΑ) φέτος. Πέρυσι, τα καθαρά κέρδη των 677 εκατ. ευρώ ήταν 77% χαμηλότερα των κερδών που είχε εμφανίσει τι 2001, ύψους 2,9 δισ. ευρώ. Ο Pischetsrieder θα δώσει λεπτομέρειες του σχεδίου σε συνάντηση με τους εργαζομένους σήμερα στο Wolfsburg.

Οι μετοχές της Volkswagen, σημείωναν άνοδο 80 σεντς, ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 43,23 ευρώ και βρισκόνταουσαν 1,7% υψηλότερα, στα 43,14 ευρώ η μία στις 10:01' π.μ., στη Φραγκφούρτη. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 30%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα