NTT: 599 δισ. γιέν για την αγορά του 8% των μετοχών της

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 13:02

ΠΟΣΟΝ 599 δισ. γιέν (5,48 δισ. δολ. ΗΠΑ), θα καταβάλλει η Nippon Telegraph & Telephone Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, για να αγοράσει το 8% των μετοχών της αύριο, μειώνοντας το μερίδιο του κράτους στο μίνιμουμ του 1/3.

Η εταιρεία, θα αγοράσει 1,24 εκατ. μετοχές στη σημερινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της στα 483.000 γιέν η μία, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, που κατέχει το 40,8% της ΝΤΤ, ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην πώληση 1,12 εκατ. μετοχών.

Η ΝΤΤ, πρώην κρατικό μονοπώλιο, του οποίου οι μετοχές υστέρησαν του δείκτη Topix πέρυσι, αγωνίζεται να αντισταθεί στην πρόκληση της KDDI Corp. και της Softbank Corp. Τα κέρδη της, υποχώρησαν 4,4% το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, μετά τη μείωση των πωλήσεων σταθερής και ασύρματης τηλεφωνίας.

Οι μετοχές της NTT έχασαν το 62% της αξίας τους την τελευταία πενταετία. Την ίδια χρονική περίοδο οι μετοχές της KDD, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, έχασαν το 31% της αξίας τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα