Γ. Κασιμάτης: Η κυβέρνηση να μη λογαριάζει το πολιτικό κόστος

Δηλώσεις του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 14:16

Συνάντηση με την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, παρουσία των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιώργος Κασιμάτης, ζητήθηκε από τον Πρωθυπουργό η επιτάχυνση των διαδικασιών στην οικονομία, χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος. Η αγορά, ανέφερε, χρειάζεται ηρεμία και τη δημιουργία του κατάλληλου επενδυτικού κλίματος.

Σημείωσε επίσης ότι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερο νοικοκύρεμα στα δημοσιονομικά, να γίνουν σύντομα πράξεις οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και να ενισχυθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης πάνω από 3,5% και να υπάρξει ενίσχυση των εξαγωγών της τουριστικής βιομηχανίας και άλλων τομέων.

Οι νόμοι που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Κασιμάτης, βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη μεταποίηση, τις υπηρεσίες και τη διακίνηση.

Σε ένα χρόνο, είπε ο κ. Κασιμάτης, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια οικονομία που πραγματικά δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, ωστόσο, όπως σημείωσε, η χρονιά που διανύουμε πρέπει να είναι ένας χρόνος σκληρής δουλειάς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κασιμάτης είπε ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών δεν αποτελεί πανάκεια, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, οι οποίες θα δίνουν και ελαφρύνσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο επόμενος κύκλος φοροελαφρύνσεων θα αφορά τα φυσικά πρόσωπα και θα αρχίσει από το 2007, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος επεσήμανε πως ο κίνδυνος νέων φορολογικών μέτρων έχει εκλείψει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα