Τι ζητούν τα επιμελητήρια

Από τον πρωθυπουργό, ενόψει ΔΕΘ
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 16:27

EΠΙΤΑΧΥΝΣΗ των διαδικασιών στην οικονομία, χωρίς να λογαριάζεται το πολιτικό κόστος, ζητούν τα επιμελητήρια από τον πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ που θα εγκαινιάσει την Παρασκευή.

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε το μεσημέρι με εκπροσώπους της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) παρουσία του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος τόνισε πως ο κίνδυνος για νέα φορολογικά μέτρα έχει εκλείψει.

Οπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιώργος Κασιμάτης, η αγορά χρειάζεται ηρεμία και τη δημιουργία του κατάλληλου επενδυτικού κλίματος, αλλά και ακόμη μεγαλύτερο νοικοκύρεμα στα δημοσιονομικά http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/05/1085743.htm .

Καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, διαπιστώνει το ΕΒΕΑ, που ζητά αποφασιστικότερα βήματα μέσα στο 2006. Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Δρακούλης Φουντουκάκος σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή υπόμνημα που απέστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της ΔΕΘ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/05/1085767.htm , ανέφερε τα «μικρά βήματα» που γίνονται σε ό,τι αφορά στη μείωση της φορολογίας, στην προώθηση ευέλικτων και εναλλακτικών μορφών απασχόλησης, στην άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, στη σύνδεση παραγωγικότητας και αμοιβής, στην υιοθέτηση νέου μοντέλου εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην «επανατοποθέτηση» της βιομηχανίας μας στη διεθνή αγορά, ενώ γενικότερα, όπως είπε, το ΕΒΕΑ εκτιμά ότι υπάρχει κακή διαχείριση του παραγόμενου πλούτου της χώρας.

Το ΕΒΕΑ κρίνει θετικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δηλώνουν αποφασισμένοι να ακολουθήσουν χωρίς παρεκκλίσεις ένα οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο συνδέεται με μεταρρυθμίσεις σε ζωτικούς χώρους της οικονομικής δραστηριότητας αλλά ο κ. Φουντουκάκος πρόσθεσε: «Μάς ανησυχούν οι αντιδράσεις των συνδικάτων». Επίσης, ο κ. Φουντουκάκος ανέφερε ότι πολλά μέτρα θα μπορούσε και θα έπρεπε να τα έχει στηρίξει και η αντιπολίτευση, καθώς οι μεταρρυθμίσεις αφορούν το μέλλον της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα