Π. Μοσκοβισί: Οι θεσμοί μπορεί να επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες μέρες

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 15:46
UPD:17:19
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Η δήλωση του Πιέρ Μοσκοβισί.

Βρυξέλλες

του Νίκου Μπέλλου

Οι εκπρόσωποι των θεσμών μπορεί θα μπορεί να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μέσα στις επόμενες μέρες, δήλωσε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup, ο Γάλλος επίτροπος ανέφερε ότι οι συζητήσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης προχωρούν καλά σε εποικοδομητικό κλίμα.

«Εάν, όπως πιστεύω, συνεχιστεί αυτή η πρόοδος στο ασφαλιστικό και στο δημοσιονομικό, τότε οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες», είπε, προσθέτοντας ότι βασική προϋπόθεση είναι να διατηρηθεί ο σημερινός ρυθμός των συζητήσεων.

Γενικότερα για την ελληνική οικονομία, εμφανίστηκε αισιόδοξος υπογραμμίζοντας ότι η Κομισιόν θεωρεί πως από το δεύτερο εξάμηνο η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος θα επιταχυνθεί το 2017.

Προϋπόθεση, όμως, είναι η πιστή εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή της εμπιστοσύνης, κατέληξε.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέχεια είχε χωριστές συναντήσεις με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και τον επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές στις συναντήσεις αυτές που έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα, στο περιθώριο του σημερινού Εurogroup, υπήρξε σαφής συνεκτίμηση της ανάγκης να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η πρώτη αξιολόγηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα