Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2005 10:44
UPD:11:07

Praxis Securities: «Η έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας σε συνδυασμό με την αναμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την ολοκλήρωση της επικείμενης ιδιωτικής τοποθέτησης του ΟΤΕ, εκτιμούμε ότι θα οδηγήσουν την αγορά στο να παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Fortius Finance: «Σε στάση αναμονής δείχνει να βρίσκεται η αγορά, με το ενδιαφέρον να περιστρέφεται γύρω από τις εταιρείες που παρουσιάζουν επιχειρηματικές εξελίξεις. Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ότι ο ΓΔ δύναται να δοκιμάσει εκ νέου την αντίσταση των 3.300 μονάδων, υπό την προϋπόθεση ενίσχυση της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές, καθώς το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές παραμένει θετικό μετά την τελευταία αποκλιμάκωση της τιμής του αργού πετρελαίου».

Egnatia Finance: «Η Σοφοκλέους θα συνεχίσει την χθεσινή της σταθεροποιητική κίνηση ελλείψει σημαντικών νέων που θα μπορούσαν να κινήσουν την αγορά. Δεν βρίσκουμε κάποιο συγκεκριμένο λόγο που θα μεταβάλει σημαντικά την συμπεριφορά των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση. Κάποιο επιλεκτικό ενδιαφέρον είναι πιθανό να ενεργοποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα ή ελαφρά χαμηλότερα».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, προσεγγίζοντας το επίπεδο αντίστασης των 3.300 μονάδων στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις σε αυτά τα επίπεδα κυρίως στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης… Αναμένουμε οι τιμές να σταθεροποιηθούν στα τρέχοντα επίπεδα, χωρίς να αποκλείονται μερικές ρευστοποιήσεις».

Aspis Securities: «Οι ευρωπαϊκές µετοχές κινήθηκαν χθες ανοδικά καθώς υπήρχαν πληροφορίες για προσπάθεια εξαγοράς της ισπανικής εταιρίας κοινής ωφέλειας Endesa από τη βρετανική Scottish Power. Σήµερα οι αγορές αναµένεται να εµφανίσουν µικτές τάσεις, αναµένοντας το άνοιγµα της Wall Street η οποία χθες είχε αργία. Όσον αφορά τις ελληνικές µετοχές, θεωρούµε πιθανή την εµφάνιση τάσεων συσσώρευσης µέσω ρευστοποιήσεων κερδών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα