Τέλος καλοκαιριού η απορρόφηση της Δούδος από τα Κλ. Ναούσης

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2001 17:28

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης των εταιρειών Κλωστήρια Ναούσης ΑΕ, Κλωστήρια ΟΤΤΟ Έβρος ΑΒΕΕ, Προφίν ΑΕ και Κ. Δούδος ΑΕ με την απορρόφηση των τριών τελευταίων από την πρώτη. Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετοχών της εταιρείας Κ. Δούδος ΑΕ, μέλους της Κλωνατέξ Όμιλος Επιχειρήσεων ΑΕ.

Σημειώνεται ότι η «Κ. Δούδος› συνέταξε για πρώτη φορά ετήσιες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, με την ενοποίηση των εταιρειών Κλωστήρια Ροδόπης ΑΕ, Κλωστήρια Μαρώνειας ΑΕ, Γ. Γιαννούσης ΑΒΕΕ και Fanco AΕ, συμπεριλαμβανομένων και των θυγατρικών της.

Κατά τη χρήση του 2000 η εταιρεία εμφάνισε ζημίες ύψους 2,844 δισ. δρχ, γεγονός που οφείλεται, σύμφωνα με τη διοίκησή της, αφενός στην εκποίηση απαξιωμένων αποθεμάτων παρελθουσών χρήσεων ύψους 600 εκατ. δρχ. και αφετέρου στην απόσβεση ποσού ύψους 3,148 δισ. δρχ, που αφορά σε τμήμα της συνολικής υποαξίας από την εφαρμογή του νόμου 2874/2000.

Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση ανήλθε σε 32,980 δισ. δρχ, τα κέρδη EBITDA σε 5,57 δισ. και τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας σε ζημία 2,443 δισ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα