Daiei: Μείωση 1.000 υπαλλήλλων μέσω πρόωρης συνταξιοδότησης

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 11:56

ΣΤΗ μείωση του προσωπικού της κατά 1.000 θέσεις, μέσω ενός προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης, θέλει να προχωρήσει η ιαπωνική εταιρεία λιανικής πώλησης, Daiei Inc., η οποία τελεί υπό κυβερνητικό πρόγραμμά για τη διάσωσή της.

Η εταιρεία, βρίσκεται στο στάδιο αναδιάρθρωσης των εργασιών της υπό την καθοδήγηση της Industrial Revitalization Corp. Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 53 ζημιογόνα καταστήματα από τα 263 συνολικά που διαθέτει, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2006.

Η Daiei, κάποτε η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Ιαπωνίας και τώρα η υπ αριθμόν τρία από πλευράς πωλήσεων, είπε ότι θα μειώσει τη μισθοδοσία της κατά 1/4 τα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας της. Σχεδιάζει να επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος και να μειώσει το έλλειμμά της με το κλείσιμο σειράς καταστημάτων που δεν είναι κερδοφόρα, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των μισθών.

Η εταιρεία, που απασχολούσε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 9.600 υπαλλήλους, θα προσλάβει 200 νέους αποφοίτους του λυκείου τον επόμενο χρόνο.

Οι μετοχές της Daiei, σημείωναν άνοδο 75 γιέν, ποσοστό 3,5%, φθάνοντας στις 2.250 γιέν η μία σήμερα στις 9:07' π.μ., στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα