Sumitomo Metal: Αύξηση της πώλησης αγωγών πετρελαίου

Μετά την υψηλότερη ζήτηση από BP και Shell
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 12:12

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 28%, ενδέχεται να σημειώσουν οι πωλήσεις αγωγών της Sumitomo Metal Industries Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής χαλύβδινων αγωγών, που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πετρελαίου, καθώς οι τιμές ενεργείας σε επίπεδα ρεκόρ, ωθούν ανοδικά τη ζήτηση από την BP Plc και την Royal Dutch Shell Plc.

Οι πωλήσεις αγωγών θα αυξηθούν στα 255 δισ. γιέν (2,3 δισ. δολ.) τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου από 199,5 δισ. γιέν το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας, Sburo Eguchi, σε συνέντευξη που παραχώρησε την 1η Σεπτεμβρίου στο Τόκυο.

Οι τιμές του πετρελαίου και του αερίου, που αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τον μήνα που πέρασε, ενθαρρύνουν την BP και τις ανταγωνίστριές της, να καλύψουν τα αποθέματα τα οποία είναι δύσκολο να διϋλιστούν, στηρίζοντας τη ζήτηση για υψηλής ποιότητας αγωγούς. Τα επιχειρηματικά σχέδια ενεργείας, όπως αυτό της BP στην Κασπία έως τη Μεσόγειο, αποτελούν περίπου το 58% των πωλήσεων αγωγών της Sumitomo Metal.

H Sumitomo Metal παράγει αγωγούς με και χωρίς ένωση στην πλήρη δυναμικότητά της, είπε ο Eguchi. Η εταιρεία, σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της σε αγωγούς χωρίς ένωση στο 1,1 εκατ. τόνους τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, από 1,05 εκατ. πέρυσι, σύμφωνα με τον ίδιο. Επίσης η εταιρεία παράγει 500.000 τόνους αγωγούς με ένωση ετησίως.

Οι μετοχές της Sumitomo Metal, σημείωσαν υπερδιπλάσια άνοδο πέρυσι, υπερβαίνοντας την άνοδο 37% των 34 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Topix Iron and Steel. Σήμερα, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 4 γιέν, ποσοστό 1,4%, στα ψηλότερα επίπεδα οκτώ ετών των 282 γιέν η μία, στις 9:33' π.μ., ώρα Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα