Apple: Yπέρ της εισηγούνται οικονομικοί αναλυτές

Με την προοπτική δημιουργίας ενός κινητού τηλεφώνου/iPod
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 12:55

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ενθουσιασμός επικρατεί μεταξύ των οικονομικών αναλυτών της Wall Street, απ ό,τι επικρατούσε πριν από εννέα μήνες, όταν οι μετοχές της πουλιόντουσαν 37% λιγότερο, για την Apple Computer Inc., την παραγωγό της συσκευής αναπαραγωγής μουσικής iPod.

Δεκαοκτώ οικονομικοί αναλυτές εισηγούνται την αγορά των μετοχών της Apple, έναντι των 10 που εισηγούντο το ίδιο τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Οι πωλήσεις της εταιρείας, ενδέχεται να αυξηθούν στα επίπεδα ρεκόρ των 3,62 δισ. δολ. το τρέχον τρίμηνο και στα 4,3 δισ. δολ. το επόμενο, με βάση τους μέσους υπολογισμούς 20 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial.

H Apple ενδέχεται να τροφοδοτήσει τη ζήτηση από την παρουσίαση του κινητού τηλεφώνου της Motorola Inc., το οποίο θα χρησιμοποιεί το λογισμικό της Apple, iTunes, σύμφωνα με τoν οικονομικό αναλυτή Roger Entner της Ovum, την εβδομάδα που πέρασε στο Σαν Φρανσίσκο. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Apple, Steve Jobs, σκοπεύει να κάνει το ίδιο τους επόμενους μήνες με ταχύτερα laptop και iPod που παίζουν βίντεο μουσικής, καθώς και κινητά τηλέφωνα με το σήμα της Apple, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

«Οι μετοχές της Apple είναι εκεί που πρέπει να είναι», ανέφερε ο Alex Motola, διαχειριστής κεφαλαίων της Thornberg Investment Management, συμπληρώνοντας: «Με την Apple, δεν αγοράζεις απλώς ένα προϊόν, αλλά την ιστορία στον τομέα των ανακαλύψεων. Η κυριαρχία του iPod είναι ένα ακόμη συν στην πορεία της εταιρείας».

Το αμοιβαίο κεφάλαιο της Motorola είχε την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 247 αμοιβαίων κεφαλαίων που παρακολουθεί το Bloomberg το δωδεκάμηνο που έληξε τον Ιούνιο, που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε εταιρείας που εμφανίζουν υψηλότερη ου μέσου όρου ανάπτυξη των κερδών.

Οι μετοχές της Apple, κατασκευάστριας των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών Macintosh, σημείωσαν άνοδο 2,58 δολ. φθάνοντας στα 48,80 δολ. η μία χθες στο Nasdaq. Οι κονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι μετοχές της εταιρείας κατά μέσον όρο θα αγγίξουν τα 50,31 δολ. το επόμενο έτος.

To κινητό τηλέφωνο iTunes ενδέχεται να βοηθήσει την Apple να επισκιάσει τις πωλήσεις ρεκόρ των 3,52 δισ. δολ. που εμφάνισε το τελευταίο τρίμηνο μετά τις αγορές του iPod κατά τη διάρκεια των εορτών.

Η εταιρεία Cingular Wireless LLC, η μεγαλύτερη κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, με 51,6 εκατ. πελάτες θα προσφέρει το καινούργιο κινητό τηλέφωνο αποκλειστικά για τους συνδρομητές της, σύμφωνα με τον αναλυτή της Ovum, Entner.

Ο αναλυτής Gene Munster της Piper Jaffray Cos., λέει ότι η Apple ενδέχεται να βελτιώσει την σημερινή σειρά των iPod, αυξάνοντας τη μνήμη εκείνων που πωλούνται φθηνότερα, σε συνδυασμό με την προσθήκη χρώματος στα μικρά και την παραγωγή τους με νέο σχέδιο.

Eνα κινητό τηλέφωνο iTunes ενδέχεται να σηματοδοτήσει ένα κύμα παραγωγής νέων συσκευών. Ο Munster είπε ότι η Apple ενδέχεται να αποφασίσει να κατασκευάσει το δικό της συνδυασμό ενός κινητού τηλεφώνου iPod μέσα σε 12 με 18 μήνες, ενώ ο William Fearnley Jr. εκτιμά ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει ένα iPod που θα αναπαραγάγει μουσική και βίντεο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα