Κανονισμός αδειών για διύλιση, εμπορία και διάθεση πετρελαιοειδών

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 14:27

Την Υπουργική Απόφαση που αφορά την έκδοση του «Κανονισμού Αδειών», όπως προβλέπεται από το Νόμο 3054/2002 σχετικά με την οργάνωση της αγοράς των πετρελαιοειδών υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης.

Τα βασικότερα θέματα που ρυθμίζονται με τον Κανονισμό αυτό είναι τα εξής:

1. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα και στοιχεία που υποβάλλονται για τη χορήγηση, την τροποποίηση ή την ανανέωση των αδειών.

2. Ο χρόνος διάρκειας των αδειών.

3. Τα στοιχεία που θα αναγράφονται σε κάθε άδεια που χορηγείται.

4. Οι γενικοί όροι και προϋποθέσεις που ισχύουν για όλες τις κατηγορίες αδειών.

5. Οι ειδικοί όροι και υποχρεώσεις για κάθε μία κατηγορία ¶δειας χωριστά.

6. Ο τρόπος δημοσιοποίησης της άδειας.

7. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία ανάκλησης των αδειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, με την έκδοση του «Κανονισμού Αδειών» διευθετείται μία από τις πιο βασικές εκκρεμότητες και θεσπίζεται, για πρώτη φορά στη χώρα μας, ένα ολοκληρωμένο σύστημα αδειοδότησης, βάσει του οποίου θα εκδίδονται, θα τροποποιούνται και θα ανανεώνονται όλες οι άδειες που αφορούν στη δραστηριότητα διύλισης, εμπορίας και διάθεσης των πετρελαιοειδών προϊόντων στην αγορά.

Ο Κανονισμός αποτελεί, στην ουσία, έναν οδηγό με τον οποίον καθίστανται, πλέον, σαφείς οι διαδικασίες, βάσει των οποίων θα ανανεώνονται ή θα τροποποιούνται οι άδειες των εταιριών που ήδη δραστηριοποιούνται στον τομέα των πετρελαιοειδών, ή θα χορηγούνται νέες άδειες σ’ εκείνους που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά αυτή.

Επίσης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο Κανονισμός αυτός θα συμβάλει αποφασιστικά στην ορθότερη καταγραφή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά πετρελαιοειδών και, ως εκ τούτου, θα προσφέρει μια πληρέστερη εικόνα της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα