ΣΕΠΕ: Στα 2,8 τρισ. οι παγκόσμιες δαπάνες για την πληροφορική έως το 2019

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 14:48
UPD:14:49
SHUTTERSTOCK

Στα 2,8 τρισ. δολάρια αναμένεται να αυξηθούν οι παγκόσμιες δαπάνες για τον κλάδο της πληροφορικής έως το 2019, σύμφωνα με έρευνα της International Data Corporation (IDC), την οποία παρουσιάζει ο ΣΕΠΕ.

Βασικός τροφοδότης της παγκόσμιας αγοράς της πληροφορικής (ΙΤ) θα παραμείνει η περιοχή της Βόρειας Αμερικής, που αναμένεται να επενδύσει τη μερίδα του λέοντος - σε σχέση με άλλες γεωγραφικές περιοχές. Μάλιστα, οι δαπάνες της Βόρειας Αμερικής για την αγορά της Πληροφορικής αναμένεται να ξεπεράσουν το όριο του 1 τρισ. δολαρίων, ήδη από το 2017.

Σύμφωνα με την IDC, η περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) αναδεικνύεται στη δεύτερη βασικότερη αγορά του κόσμου. Την τρίτη θέση μεταξύ των πιο δυναμικών επενδυτών καταλαμβάνει η περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, η οποία, μάλιστα, ακολουθεί πολύ «στενά» τις επιδόσεις της ΕΜΕΑ.

Στο μεταξύ, την ταχύτερη αύξηση των δαπανών θα εμφανίσει η Λατινική Αμερική με το μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των σχετικών επενδύσεων να ανέρχεται στο 4,3%. Οι δαπάνες  με ορίζοντα το 2019, θα «τρέξουν» με 3,8% στη Βόρεια Αμερική, ενώ Ασία - Ειρηνικός και EMEA θα επενδύσουν με βραδύτερους ρυθμούς της τάξης του 3,3%.

Πρωταθλήτρια η υγεία

Στο μεταξύ, ο κλάδος, που θα αυξήσει σε μεγαλύτερο ποσοστό τις επενδύσεις του στην πληροφορική, έως το 2019, είναι η υγεία, η οποία αναμένει μεγάλα οφέλη από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι δαπάνες του κλάδου θα ενισχυθούν κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση κατά 5,5% έως το 2019.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα