Μονογράφηκαν και τίθενται σε εφαρμογή συμφωνίες ύψους 40 δισ. μεταξύ Ρωσίας - Ιράν

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 19:12
UPD:19:21
EPA/SERGEI KARPUKHIN / POOL

Ο κ. Βελαγιατί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, είπε ότι συζήτησε ορισμένα από τα σχέδια με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Στη μονογραφή συμφωνιών ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχώρησαν η Τεχεράνη και η Μόσχα, ανακοίνωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο κ. Βελαγιατί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, είπε ότι συζήτησε ορισμένα από τα σχέδια με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν. Η Τεχεράνη, είπε, ενδιαφέρεται να λάβει δάνειο από τη Ρωσία για να αναπτύξει τους σιδηροδρόμους της και τα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Οι συμφωνίες είχαν υπογραφεί τους προηγούμενους μήνες. «Μονογράφηκαν και μπορούν πλέον να τεθούν σε εφαρμογή», είπε ο Ιρανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Το Ιράν συζητά επίσης το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην πώληση πετρελαίου στην ρωσική εταιρεία Rosneft. Ο κ. Βελαγιατί αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της εταιρείας, Ιγκόρ Σέτσιν, ήταν παρών στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Η Rosneft δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την πληροφορία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα