Κάτω από τα 85 σεντς το ευρώ

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2001 18:44

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά την απρόσμενη μείωση των καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία και τη σημαντική άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή στην Ιταλία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας Insee, οι καταναλωτικές δαπάνες ιδιωτών στην υπ' αριθμόν δύο οικονομία της ζώνης του ευρώ μειώθηκαν το Μάιο κατά 0,5% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 0,4%. Σε ετήσια βάση, σημείωσαν αύξηση κατά 1,9%. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα αναθεωρημένα τελικά στοιχεία, τον Απρίλιο του 2001 οι καταναλωτικές δαπάνες ιδιωτών σε μηνιαία βάση είχαν σημειώσει μείωση 0,5%.

Δυσάρεστα ήταν τα νέα και για την ιταλική οικονομία. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία Istat, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην τρίτη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης σημείωσε τον Ιούνιο άνοδο 0,3% έναντι 0,2% που ανέμεναν αναλυτές. Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2000, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε αύξηση 2,9%.

Στις 18:20΄ ώρα Ελλάδος, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ είχε διαμορφωθεί στα 84,57 σεντς που αποτελεί και το χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα