Ιαπωνία: Μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 08:39

ΣΤΗ μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού, προχώρησαν οι ιαπωνικές εταιρείες τον Ιούλιο, μετά τη μεγαλύτερη άνοδο που σημείωσαν σε χρονικό διάστημα επτά μηνών τον Ιούνιο. Τα σχέδια αύξησης των επενδύσεων, θα τονώσουν τις παραγγελίες τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τους οικονομολόγους.

Οι παραγγελίες των εταιρειών, εκτός της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελείας, υποχώρησαν εποχιακώς προσαρμοσμένες 4,3% στο 1,01 τρισ. γιέν (9,2 δισ. δολ.) από τον Ιούνιο, όταν οι παραγγελίες αυξήθηκαν 11,11%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Τόκυο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 31 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, οι παραγγελίες θα σημείωναν μείωση 5%. Κανένας από αυτούς δεν προέβλεψε αύξηση.

Οι παραγγελίες από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οδήγησαν την μείωση τον Ιούλιο, μετά την αναρρίχησή τους, τους δύο από τους τρεις τελευταίους μήνες. Η ανάκαμψη είναι πιθανή, καθώς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Dai Nippon Printing Co., επεκτείνουν τη δυναμικότητά τους εν αναμονή υψηλότερης ζήτησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό, που θα τονώσει την ανάπτυξη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο.

Τον Ιούνιο, οι παραγγελίες εξοπλισμού των εταιρειών αυξήθηκαν κατά 11,1%, καθώς οι παραγγελίες πούλπας και χάρτου υπετριπλασιάστηκαν και εκείνες των μη μεταλλικών ορυκτών υπερδιπλασιάστηκαν. Οι παραγγελίες τον Απρίλιο σημείωσαν άνοδο 14,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα