Cap Gemini: Κέρδη για πρώτη φορά μετά από τρία έτη ζημιών

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 11:33

ΚΕΡΔΗ για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών, καθώς είχε κατέγραψε χαμηλότερο κόστος για τη μείωση των θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τα έκτακτα κέρδη από την πώληση σκέλους της στις ΗΠΑ, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ευρώπης, Cap Gemini SA.

Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 58 εκατ. ευρώ (72 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το πρώτο εξάμηνο, έναντι ζημίας 157 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 17%, φθάνοντας στα 3,47 δισ. ευρώ. Η Cap Gemini, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, για πρώτη φορά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης θα είναι υψηλότερα του προηγούμενου στόχου του 2,6% των πωλήσεών της.

Οι μετοχές της Cap Gemini, σημείωναν άνοδο 79 σεντς, ποσοστό 2,9%, φθάνοντας στα 28,55 ευρώ και διαπραγματεύθηκαν στα 28,31 ευρώ, στις 9:02 π.μ. στο Παρίσι. Πριν από σήμερα και μέσα στο έτος σημείωσαν συνολικά άνοδο 17,8%.

Η εταιρεία εμφάνιζε τρία χρόνια ζημίες, με βάση τα γαλλικά λογιστικά πρότυπα. Με βάση τα τελευταία, εκτιμάτο ότι θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 31 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις πέντε οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, έναντι ζημίας 135 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η Cap Gemini, σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα για το 2005, σύμφωνα με τη διοίκησή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα