Πιέσεις στο Χ.Α.

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 10:56
UPD:10:58
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πιέσεις δέχεται στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς τα «ανοιχτά» μέτωπα της διαπραγμάτευσης και το διεθνές περιβάλλον επιδεινώνουν το επενδυτικό κλίμα.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10.55), ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,72% στις 553,13 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει πτώση κατά 0,90% στις 153,59 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 8,31 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 10 μετοχές, πτωτικά 21, ενώ 12 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση κατά 1,07% στις 31,66 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να εμφανίζουν μικτά πρόσημα. Ενδεικτικά, η Τρ. Πειραιώς υποχωρεί στο 2,17% , η Eurobank στο 0,40% και η Εθνική στο 1,59% , ενώ η Alpha Bank ενισχύεται στο 0,56% και η Attica στο 1,32%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του ΟΤΕ κινείται πτωτικά κατά 2% , ενώ στο 1,70% διαμορφώνονται οι απώλειες για τη ΔΕΗ και τον Τιτάνα. Απώλειες άνω του 2% σημειώνει και η μετοχή του ΟΛΠ. Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ ενισχύεται κατά 1,61% και η ΓΕΚ Τέρνα κατά 1,43%.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, νόμος του κράτους θα είναι οι αλλαγές στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Όπως ξεκαθαρίστηκε κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο, όλες οι φορολογικές διατάξεις που επηρεάζουν τους δημοσιονομικούς στόχους τόσο για το 2016 όσο και για τη διετία 2017-2018 θα πρέπει να συμφωνηθούν με τους θεσμούς και να ψηφιστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα παραδώσει εντός της ημέρας στους θεσμούς την πρότασή της για την αλλαγή στις φορολογικές κλίμακες.

Στα χέρια των θεσμών θα βρίσκεται την Τρίτη η πρόταση της ελληνικής πλευράς για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή. Λίγο πριν από τις 21.00 ολοκληρώθηκε η πρώτη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο η οποία κράτησε περίπου τέσσερις ώρες. Προσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα αλλά και τα βασικά κεφάλαια στα οποία θα επικεντρωθούν οι δυο πλευρές σε αυτόν τον γύρο των συζητήσεων ο οποίος θα κρατήσει μέχρι την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση εξετάζει την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την ΤΡΑΙΟΝΟΣΕ προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές να συμμετάσχουν, δήλωσε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, επιβεβαιώνοντας το σημερινό δημοσίευμα της «N». «Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που θέλουν να μπουν στον διαγωνισμό που τυπικά δεν μπορούν να μπούνε και προβληματιζόμαστε μήπως δοθεί η δυνατότητα σε όλους, προκειμένου να έχουμε έναν διαγωνισμό πιο ανταγωνιστικό για να συμμετέχουν και νέοι», τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ

Τη μετατροπή του Κέντρου Πληροφορικής «Γιάννης Σακελλαράκης και Έφη Σαπουνά Σακελλαράκη» σε σύγχρονο Ψηφιακό Μουσείο ανακοίνωσε η Space Hellas. Το έργο είχε ανατεθεί στη Space Hellas ΣΠΕΙΣ από το δήμο Ανωγείων Κρήτης, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.

Σύμβαση για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση του κεντρικού τραπεζικού συστήματος της MWALIMU Commercial Bank (MCB) της Τανζανίας υπέγραψε η Intrasoft. H σύμβαση, διάρκειας πέντε ετών, προσθέτει την Τανζανία στο σύνολο των αφρικανικών χωρών, όπου η Intrasoft παρέχει το τραπεζικό σύστημα Profits.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα