Bloomberg: Μικρότερη έκθεση σε κρατικό χρέος ζητεί από τις τράπεζες η Κομισιόν

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 15:08
UPD:15:12
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στο χαρτοφυλάκιο των κρατικών ομολόγων, καθώς το Βερολίνο ζητεί τον περιορισμό των κινδύνων του τραπεζικού κλάδου, ως απαιτούμενη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

Μικρότερη έκθεση στα κρατικά ομόλογα φέρεται να ζητεί από τις τράπεζες η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στο χαρτοφυλάκιο των κρατικών ομολόγων, καθώς το Βερολίνο ζητεί τον περιορισμό των κινδύνων του τραπεζικού κλάδου, ως απαιτούμενη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

Τα κρατικά ομόλογα που διακρατούν οι τράπεζες, ανέρχονταν στα τέλη του 2015 στο 10% του συνολικού ενεργητικού τους, σημειώνοντας αύξηση 300 δισ. ευρώ έναντι του 2014.

Εκτός της Γερμανίας και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, έχει επανειλημμένως ζητήσει τον περιορισμό της έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθώς η μεγάλη συσσώρευση κρατικού χρέους συνιστά πηγή κινδύνου. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα