Κερέ: Αποδίδουν τα μέτρα της ΕΚΤ

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 12:31
UPD:12:37
EPA/ZOLTAN MATHE

«Οι αριθμοί δείχνουν ότι η νομισματική πολιτική έχει αποτελέσματα» δήλωσε ο Κερέ (πρώτος από αριστερά), κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Βουδαπέστη, και πρόσθεσε ότι «όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι βρισκόμαστε σε φάση ανάκαμψης».

Τα αποτελέσματα των νομισματικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξήρε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Οι αριθμοί δείχνουν ότι η νομισματική πολιτική έχει αποτελέσματα» δήλωσε ο Κερέ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Βουδαπέστη, και πρόσθεσε ότι «όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι βρισκόμαστε σε φάση ανάκαμψης».

Μάλιστα, επανέλαβε το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων, διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΚΤ θα επανεξετάσει τη στάση της στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Πάντως, αναγνώρισε ότι το πλήθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη καθιστά αναγκαία τη βελτίωση της συνεργασίας των κρατών – μελών, προκειμένου να κερδηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ειδική αναφορά έκανε και στο προσφυγικό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο «μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας, υπό ένα κοινό πνεύμα υπευθυνότητας».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα