Εμπορικός Δεσμός: Απάντηση σε επιστολή του Χ.Α.

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 17:10

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α. στις 6/9/2005 η εταιρεία ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΑΕΒΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Διακανονισμός πληρωμής ληξιπροθέσμων οφειλών ΦΠΑ:

• Μέχρι στιγμής δεν έχουμε προβεί σε διακανονισμό πληρωμής των ληξιπροθέσμων οφειλών ΦΠΑ και ληξιπροθέσμων οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, λόγω της απόλυτης ανάγκης υπάρξεως της μέγιστης δυνατής ρευστότητας κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την εξυπηρέτηση του σκοπού και της διαδικασίας των παρακάτω αναφερόμενων εξαγορών. Πρόθεσή μας είναι να προκαλέσουμε άμεσα φορολογικό έλεγχο προκειμένου να προβούμε σε τακτοποίηση των οφειλών μας.

Εξαγορά σημαντικής επιχειρηματικής δραστηριότητας:

• Η εταιρία μας εντός του μηνός Απριλίου προέβη στην υπογραφή των κάτωθι προσυμφώνων, συνολικού συμφωνηθέντος τιμήματος 7.085.000,00, εκ των οποίων κατεβλήθησαν ήδη μέχρι σήμερα ποσό 4.575.000,00 εξ ιδίων κεφαλαίων τα οποία είχαν αποκτηθεί από την αξιοποίηση των ακινήτων της εταιρίας καθώς επίσης και από την εν γένει δραστηριότητά μας: 1. εξαγορά ποσοστού 98,78% των μετοχών της Ανωνύμου Εταιρίας με την επωνυμία AL PETROIL, η οποία εδρεύει στον Δήμο Πειραιά και δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στον τομέα εμπορίας και διακίνησης πετρελαίου και πετρελαιοειδών, 2. εξαγορά ποσοστού 100% των μετοχών της Ανωνύμου Εταιρίας του Νόμου 959/1979, με την επωνυμία ΑΝΤΩΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, η οποία εδρεύει στον Δήμο Πειραιά και δραστηριοποιείται στην μεταφορά υγρών καυσίμων έχοντας στην πλήρη ιδιοκτησία της ένα πετρελαιοφόρο σκάφος, 3. εξαγορά ποσοστού 100% των μετοχών της Ανωνύμου Εταιρίας του Νόμου 959/1979, με την επωνυμία ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, η οποία εδρεύει στον Δήμο Πειραιά και δραστηριοποιείται στην μεταφορά υγρών καυσίμων έχοντας στην πλήρη ιδιοκτησία της ένα ειδικό σκάφος αποθήκευσης καυσίμων (δεξαμενοσλέπι). Αρθρο 332 Κανονισμού ΧΑ: • Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω προαναφερθείσες εξαγορές δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 332 του κανονισμού του Χ.Α., δεδομένου ότι αναφερόμαστε σε υπογραφή προσυμφώνων και όχι σε οριστικές μεταβιβάσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα