Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου των ημιαγωγών, όπως της NEC Electronics Corp. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., μετά την ανακοίνωση της Texas Instruments Inc. και της Intel Corp., ότι οι πωλήσεις τους θα είναι καλύτερες απ'ό,τι αναμενόταν.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας σημείωνε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 107,19 μονάδες, στις 10:42' π.μ. στο Τόκυο. Ο κλάδος των μετοχών των εταιρειών με ημιαγωγούς, συμπεριλαμβανομένης της NEC Electronics, αποτέλεσε περίπου το 1/3 της συνολικής ανόδου του MSCI.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 κέρδιζε 0,6%, φθάνοντας στις 12.610,84 μονάδες. Μικρή διαφοροποίηση σημείωναν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια.

Η Texas Instruments, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια chip, που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα, στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της θα κυμανθούν από 3,48 δισ. έως 3,62 δισ. δολ., αποτέλεσμα της μεγαλύτερης – απ΄ό,τι αναμενόταν – ζήτησης. Τα κέρδη της θα κυμανθούν από 39 έως 41 σεντς ανά μετοχή, εξαιρουμένων κάποιων εξόδων το τρίτο τρίμηνο. Στις 25 Ιουλίου, η εταιρεία προέβλεπε ότι θα εμφανίσει πωλήσεις από 3,29 δισ. έως 3,56 δισ. δολ. με κέρδη από 34 έως 38 σεντς ανά μετοχή.

Η Intel, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής chip στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξηθούν στα επίπεδα ρεκόρ των 9,8 έως 10 δισ. δολ., επιτυγχάνοντας τις προηγούμενες προβλέψεις για «ισχυρή ζήτηση» chip που χρησιμοποιούνται στους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, σημείωσε σήμερα άνοδο 0,8%, φθάνοντας στα 65,01 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Χθες, τα συμβόλαια του μαύρου χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,2%. Το αργό πετρέλαιο στις 30 Αυγούστου έφθασε τα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα