Το στρατηγικό σχέδιο της ΓΓΔΕ ως το 2020

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 21:15
UPD:21:41
REUTERS/PAWEL KOPCZYNSKI

Με το νέο Στρατηγικό Σχέδιο 2016-2020 αναθεωρούνται το όραμα και η αποστολή και επικαιροποιούνται οι αξίες, οι στρατηγικοί στόχοι και οι άξονες παρέμβασης, τονίζει η ΓΓΔΕ.

Η διασφάλιση της είσπραξης των δημοσίων εσόδων και η ενίσχυση της οικιοθελούς συμμόρφωσης και της φορολογικής συνείδησης με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου αποτελούν βασικές προτεραιότητες στη δράση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων όπως προκύπτει από το Στρατηγικό Σχέδιο 2016 - 2020.

Το Σχέδιο αυτό καθορίζει τους στόχους και τους άξονες παρέμβασης στους οποίους θα βασιστούν όλες οι μελλοντικές ενέργειες της ΓΓΔΕ.

Ειδικότερα, ως στρατηγικοί στόχοι ορίζονται: 

  • Η μεγιστοποίηση των Δημοσίων Εσόδων,
  • Η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής,
  • Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελληνικής οικονομίας, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και η προστασία της δημόσιας υγείας 
  • Η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη διοίκηση με σεβασμό προς τον πολίτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, το πρώτο Στρατηγικό Σχέδιο δοκιμάστηκε σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν οι αδυναμίες του και αναγνωρίστηκαν οι επιτυχίες του και πλέον, με βάση αυτή την εμπειρία παρουσιάζεται ένα Σχέδιο για την επόμενη πενταετία.

Με το νέο Στρατηγικό Σχέδιο 2016-2020 αναθεωρούνται το όραμα και η αποστολή και επικαιροποιούνται οι αξίες, οι στρατηγικοί στόχοι και οι άξονες παρέμβασης, τονίζει η ΓΓΔΕ.

Συμπληρώνει επίσης ότι η δημοσίευση του Σχεδίου συμπίπτει με την πρόσφατη τοποθέτηση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος θέτει τις προτεραιότητες και τη στρατηγική κατεύθυνση του Οργανισμού και αναλαμβάνει να συντονίσει την εκτέλεση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα