Somerfield: Ζητά «άμεσο αποτέλεσμα» στις συνομιλίες εξαγοράς της

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 11:25

ΑΜΕΣΗ λύση στη διαδικασία εξαγοράς της, επιδιώκει η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Somerfield Plc, η οποία εδώ και έξι μήνες βρίσκεται στο στάδιο των συνομιλιών από δυνητικούς πλειοδότες, μετά την μείωση των πωλήσεών της σε ποσοστό 1,8% το πρώτο τρίμηνο.

Στους πιθανούς υποψηφίους, περιλαμβάνεται ο δισεκατομμυριούχος του κλάδου real estate, Robert Tchenguiz, o οποίος έχει στρατευθεί με την Apax Partners Worldwide LLP, η Barclays Plc και ο Ian και Richard Livingstone, επίσης από τον χώρο του real estate, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News. Πρώτος ο Tchenguiz εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του τον Μάρτιο για την εξαγορά της Somerfield, αντί του ποσού του 1,1 δισ. λιρών Αγγλίας (2 δισ. δολ.).

Η Somerfield έχει υποστεί ζημίες από τις ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Tesco Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Βρετανίας, η οποία έχει στην κυριότητά της περισσότερα καταστήματα και προσφέρει χαμηλότερες τιμές πώλησης εμπορευμάτων. Η εταιρεία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον για εξαγορά, καθώς έχει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και ρευστότητα.

Οι μετοχές της, σημείωναν απώλειες 2,75 πένες, ποσοστό 1,3%, στις 203,25 πένες η μία, στις 8:34' π.μ. στο Λονδίνο. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 46%, περισσότερο από το διπλάσιο του δείκτη FTSE All- Share Food & Drug Retailers Index, αποτέλεσμα των εικασιών για την εξαγορά της. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 1,1 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα