Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της δράσης MΕΤΕΧΩ

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 11:52

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ημέρες ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της δράσης ΜΕΤΕΧΩ της Κοινωνίας της Πληροφορίας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στη νέα τεχνολογία.

Η Δράση ΜΕΤΕΧΩ έχει ως στόχο να ενθαρρύνει και να ενισχύσει τις επενδύσεις επιχειρήσεων που απασχολούν από δύο έως δέκα άτομα προσωπικό και έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση, για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού και εφαρμογών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου της δράσης έχει οριστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου. Ο μέγιστος προϋπολογισμός ανά πρόταση φθάνει τα 10.000 ευρώ και ο ελάχιστος τα 4.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση είναι ίση με το 50% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Κύριο πλεονέκτημα της Δράσης είναι οι απλές και γρήγορες διαδικασίες που οδηγούν σε ταχεία είσπραξη της εγκεκριμένης επιχορήγησης. Η συγκεκριμένη δράση έχει προϋπολογισμό που θα φθάσει συνολικά τα 26 εκατ. ευρώ, και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς μπορεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα να μην ωφελήσει σημαντικά τους παραδοσιακούς προμηθευτές του Δημοσίου, αλλά θα τονώσει τις μικρότερες σε μέγεθος εταιρείες πληροφορικής στις οποίες συνήθως στρέφονται οι ΜΜΕ της ελληνικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα