Ήπια κέρδη στο Χ.Α.

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 10:53
UPD:10:54
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ήπια άνοδο καταγράφει στο ξεκίνημά του ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αναμένουν το σημερινό «ραντεβού» του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τους Πρεμ Γουάτσα, Γουίλμπορ Ρος και Τζον Πόλσον.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10.52), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,49% στις 544,86 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,63% στις 151,74 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 3,70 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, πτωτικά επτά, ενώ 10 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη κατά 2,11% στις 32,00 μονάδες, με το σύνολο των τραπεζικών μετοχών να εμφανίζει ήπια άνοδο. Ενδεικτικά, η Τρ. Πειραιώς ενισχύεται στο 2,76% , η Eurobank στο 2,63% , η Alpha Bank στο 1,66%  ενώ η Εθνική ενισχύεται κατά 2,48%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Ελλάκτωρ κινείται ανοδικά κατά 2,65% και της Folli-Follie κατά 1,40%. Κέρδη κοντά στο 1% σημειώνουν και οι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αισιόδοξος ότι τα τελευταία δύο τρίμηνα του 2016 η ελληνική οικονομία θα καταγράψει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στους Financial Times. Βέβαια, ο κ. Στουρνάρας έθεσε ως αναγκαία προϋπόθεση τη θετική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Όσον αφορά στο 2015, εκτίμησε ότι έκλεισε με μηδενικό ρυθμό ύφεσης, καθώς το β’ εξάμηνο ήταν σαφώς καλύτερο του αναμενόμενου. «Όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι υπάρχει ένα είδος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» συνέχισε και επανέλαβε την ανάγκη ολοκλήρωσης της α’ αξιολόγησης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής τους, ο διοικητής της ΤτΕ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι το «κεφάλαιο Grexit ανήκει πλέον στο παρελθόν».

Νέα μέλη στο διοικητικό της συμβούλιο εξέλεξε η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνέχεια των παραιτήσεων των κ.κ. Νίκου Χριστοδουλάκη και Στέλιου Γκολέμη. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς εξέλεξε ως νέο ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος τον David Hexter και ως νέα μη εκτελεστικά μέλη τους Alexander Blades και Andreas Schultheis.

Οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, πιθανότατα το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αυτό επεσήμανε τέλος, στις Βρυξέλλες ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με τον Γάλλο επίτροπο, τεχνικά κλιμάκια των θεσμών βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και συζητούν με την κυβέρνηση για δημοσιονομικά θέματα και το ασφαλιστικό. «Είμαι αισιόδοξος, ότι οι επικεφαλής μπορούν να βρεθούν τις επομενες μέρες και να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης βδομάδας την αξιολόγηση», τόνισε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα