Προς τρίτη εβδομαδιαία άνοδο η τιμή του χρυσού

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 13:18

ΜΕ ΑΝΟΔΟ οδεύει να κλείσει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα ο χρυσός, καθώς οι κοσμηματοπώλες αύξησαν τα αποθέματά τους και οι επενδυτές αγόρασαν το πολύτιμο μέταλλο, καθώς εικάζεται ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ, δεν θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Ο χρυσός, για άμεση παράδοση αυξήθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2004, μετά την ανακοίνωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council), ότι η ζήτηση αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 14% το δεύτερο τρίμηνο. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν, ότι οι καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα «Κatrina», σημαίνει ότι η Fed είναι λιγότερο πιθανό να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, καθιστώντας τον χρυσό, πιο ελκυστικό έναντι της επένδυσης σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,5% αυτήν την εβδομάδα, αγγίζοντας χθες τα 447,40 δολ. η ουγγιά, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2004. Σήμερα, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας τα 446,75 δολ. η ουγγιά, στις 3:44 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Μερίδα επενδυτών ενδέχεται να συνεχίσει σήμερα την πώληση χρυσού, για να εξασφαλίσει τα κέρδη αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Οι κοσμηματοπώλες αυξάνουν τα αποθέματά τους για την περίοδο των γάμων στην Ινδία και για τις εορτές στο τέλος του έτους στις ΗΠΑ και την Ευρώπης, σύμφωνα με το WGC, την Τετάρτη.

Χθες, η πρόεδρος της Fed στο Σαν Φρανσίσκο, Janet Yellen, είπε ότι η αύξηση των βασικών επιτοκίων δεν ήταν και τόσο φανερή, ακόμη και πριν από το πέρασμα του τυφώνα «Katrina».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα