Κυρ. Μητσοτάκης: «Φρένο» στις επενδύσεις η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 22:53
UPD:22:57
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σύμφωνα με πηγές του ΕΒΕΑ που μετείχαν στη συνεδρίαση, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα πολιτευθεί με διαφορετική φιλοσοφία, λέγοντας αλήθειες έστω και αν δεν ακούγονται ευχάριστα (φωτ. αρχείου).

Η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας δυσχεραίνει την προσέλκυση επενδύσεων παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Τετάρτη στο δ.σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Υπογράμμισε δε ότι η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΒΕΑ που μετείχαν στη συνεδρίαση, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα πολιτευθεί με διαφορετική φιλοσοφία, λέγοντας αλήθειες έστω και αν δεν ακούγονται ευχάριστα, όπως είπε.  «Η κυβέρνηση υφίσταται τις συνέπειες του γεγονότος ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτήν την τακτική» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε, από την πλευρά του ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στη δίνη μιας κρίσης υπερχρέωσης, πίστης και ζήτησης. Ανέφερε επίσης ότι το κράτος έχει κηρύξει και πάλι στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του για το ασφαλιστικό και ζήτησε κατά τη διαμόρφωση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ληφθούν υπ’ όψιν οι προτάσεις του ΕΒΕΑ.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση της φορολογίας είπε ότι οδηγεί σε κύμα επιχειρηματικής μετανάστευσης, «το οποίο δεν γίνεται πλέον για λόγους ανταγωνιστικότητας, αλλά για λόγους επιβίωσης». Ζήτησε, τέλος, μείωση φορολογικών συντελεστών, αποκατάσταση συνθηκών εύρυθμης λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, προκειμένου να επιτευχθεί ανάκαμψη της οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα