Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2001 07:19
UPD:07:46

Κέρδη σημείωναν σήμερα οι ασιατικές μετοχές με υψηλότερα εκείνων της NEC Corp., της Samsung Electronics Co. και άλλων εταρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Εφετείου των ΗΠΑ να μην χωριστεί σε δύο εταιρείες η Microsoft, μειώνοντας έτσι τις ανησυχίες για την υπ'αριθμόν 1 εταιρεία παραγωγής λογισμικού, η οποία σε περίπτωση θετικής απόφασης ενδέχετο να επηρεάσει αρνητικά την βιομηχανία.

Οι μετοχές σημείωσαν επίσης άνοδο, μετά και από την θετική πορεία που ακολούθησε ο δείκτης Nasdaq στο Χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης, εμφανίζοντας τα υψηλότερα κέρδη μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων και της αισιοδοξίας που επικράτησε για την έκτη συνεχή μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve, γεγονός το οποίο θα τονώσει την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και τα έσοδα των εταιρειών.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, κέρδιζε 268,42 και είχε διαμορφωθεί στις 12.948,30 μονάδες.

Ανοδο 198,69 μονάδων εμφάνιζε ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ φθάνοντας τις 13.026,51 μονάδες και 6,94 μονάδων ο Kospi στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, ο οποίος ανήλθε στις 590,31 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα