Συνάντηση Στυλιανίδη με το προεδρείο του ΣΒΒΕ

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 17:33

Με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης στον οποίο τέθηκε εκ νέου το αίτημα για την ίδρυση γενικής γραμματείας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, που θα υπάγεται απευθείας στο υπουργείο Εξωτερικών και θα ασχολείται με την αντιμετώπιση των επιχειρηματικών θεμάτων στις βαλκανικές και παρευξείνιες χώρες.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τους βορειοελλαδίτες βιομήχανους ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα αναβαθμίσει πλήρως την παρουσία του στην περιοχή και θα δώσει πλήρη εξουσιοδότηση για συνεργασία και στήριξη της πολιτικής ΣΒΒΕ στον βαλκανικό, παρευξείνιο και τουρκικό χώρο, από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ. «Τώρα, στη συζήτηση που γίνεται για τον Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών, μελετάται και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα του ΣΒΒΕ», διευκρίνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Στυλιανίδης, οι επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδος θα έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Ρωσία -τη μεγαλύτερη που έχει οργανώσει ποτέ η χώρα μας- η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα