Aνοιξε στο Eurogroup ο δρόμος για το επίδομα θέρμανσης

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 21:05

Η κρίση που έχει δημιουργηθεί με τη συνεχή αύξηση των τιμών του πετρελαίου δεν πρέπει να αντιμετωπισθεί με φορολογικά μέτρα, όπως μείωση της φορολογίας, αναφέρουν στην εισήγηση τους οι υπουργοί Οικονομίας της ευρωζώνης (Eurogroup) προς την άτυπη σύνοδο του ECOFIN, η οποία άρχισε το απόγευμα στο Μάντσεστερ.

Ωστόσο, τονίζεται ότι οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν αποκλείουν, ανάλογα φυσικά με τα περιθώρια των εθνικών προϋπολογισμών, την ενίσχυση ασθενών κοινωνικών ομάδων, οι οποίες πλήττονται πραγματικά από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει κατά πόσο είναι εφικτό η χορήγηση ενός επιδόματος θέρμανσης, όχι σε γενικευμένη μορφή αλλά σε πραγματικά αδύνατες κοινωνικές ομάδες, όπως οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αλλά αυτό, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, θα εξαρτηθεί από το αν άλλοι φορείς που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό, όπως Υπουργεία και δημοτικές αρχές, συμφωνήσουν να κάνουν οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα